KONYA / EMİRGAZİ - İkizli Ortaokulu

CYBERLAND MAGAZINE

May

Yapılan çevrimiçi toplantımızda nisan ayı boyunca proje kapsamında yaptığımız etkinlikleri gözden geçirdik ve mayıs ayı yapılması düşünülen etkinliklerin planını oluşturduk.

May

Bilim ve Teknoloji Haftası sebebiyle okulumuzda siber suçlar konulu belgesel izledik.

Nis

Projemiz kapsamında okulumuz öğrencileriyle Samsun Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından verilen çevrimiçi eğitime katıldık.

Mrt

eTwinning Projemiz Kapsamında Okulumuzdaki Öğrencilere Medya Okuryazarlığı Konusunda bilgilendirici videolar izlettik. Medya Okuryazarlığı ile ilgili bilgilendirmede bulunduk ve Medya Okuryazarlığı konusunda öğrencilerimizle fikir alışverişinde bulunduk.

Mrt

Projede yer alan öğretmenler kendilerini ve okullarını tanıttılar. Öğrencilere projenin çalışma planı, twinspace ve facebook sayfaları tanıtıldı. Projeyle ilgili öğrencilerin soruları yanıtlandı.

Şbt

Günümüz teknoloji çağında öğrencilerimizin siber güvenlik ve internet kullanımı konusunda bilinçli olması gerekmektedir. Okulumuz bu doğrultuda siber alanla ilgili çalışma yapılması planlanan eTwinning projesi CYBERLAND MAGAZINE projesine dahil olmuştur. Proje kapsamında okullların işbirliği ile ortak bir dergi hazırlanacaktır. Okulumuz İngilizce Öğretmeni Seyfullah Kızılaslan tarafından yürütülecek proje için öğrenci grubumuz oluşturulmuş ve çalışmalara başlanmıştır.

Şbt

Siber güvenlik ve doğru internet kullanımının öğrencilerimiz tarafından anlaşılması açısından okulumuz olarak katıldığımız eTwinning Projesi Cyberland Magazine için ilk çevrimiçi webinar yapıldı. 7 Şubat 2021 tarihinde gerçekleştirilen toplantıda katılımcı okul öğretmenleriyle bilgi alışverişinde bulunuldu.